Mobility Tool+ updates KA1 en KA2

Mobility Tool+ updates KA1 en KA2

23 april 2018

Overzicht van de laatste updates van de Mobility Tool.

De Mobility Tool+ (MT+) is de verplichte tool voor de projectadministratie van projecten Erasmus+.

 

                     Overzicht laatste wijzigingen/updates Mobility Tool+ (MT+) 

 

 Wijziging/update... 

23 april


26 oktober


25 september


19 september

Er is een storing in de MT die zeker de hele dag duurt.


De MT is tussen 17.00 en 19.00 vanwege een upgrade niet beschikbaar.


De MT is tussen 17.00 en 17.30 vanwege een upgrade niet beschikbaar


De MT+ is tussen 12.30 en 15.00 vanwege een upgrade (versie 3.2.2) niet beschikbaar.

18 augustus Wegens technisch onderhoud is de MT+ niet beschikbaar op 16 augustus van 8.00 tot 12.00 uur.
 4 juli Wegens onderhoud is de MT+ niet beschikbaar van 12.00 tot 16.00 uur.
 24 mei Er wordt vanochtend gewerkt aan de MT+. Het kan zijn dat je daar hinder van ondervindt. De EC probeert de onderbrekingen tot een minimum te beperken.
 19 mei  Guide Mobility Tool+ online beschikbaar.
 2 mrt In verband met een nieuwe versie zal de MT+ vandaag van 8.30 tot 13.30 uur niet bereikbaar zijn.
 15 nov De MT+ is uit de lucht van 8.30 uur tot 19.00 uur. De tool wordt geupdatet naar versie 2.7.0 en uitgebreid met nieuwe functionaliteiten, zoals Checks of Grant Beneficiaries and the Monitoring of Partner Organisations Changes for KA1/KA3.
 3 nov

18.00 uur: naamsverandering ECAS

ECAS wordt EU Login

Voor het inloggen gebruik je je emailadres i.p.v. je gebruikersnaam. Heb je al een account dan hoef je geen nieuw account aan te maken. Lees meer hierover in de handleiding.

 31 okt
 • update Presentatie werkwijze Mobility Tool KA1 mbo-ve: Mobility Tool+ Mobiliteitsprojecten KA1- werkwijze en documenten
 • geplaatst: Instructievideo KA219 (partnerschappen tussen alleen scholen): Mobility Tool+ Strategische partnerschappen KA2- werkwijze en documenten
 17 okt Wegens werkzaamheden is de MT+ op 18 oktober tussen 8.00 en 9.00 uur niet bereikbaar
 29 sept Gisteren was de MT+ wegens een technische mankement offline. De tool is inmiddels weer online, echter de oorzaak van het probleem is nog niet gevonden.
 8 juli Wegens werkzaamheden is vandaag de MT+ tijdelijk niet bereikbaar.
 16 juni  De Mobility Tool+ is weer beschikbaar.
 15 juni Er zijn wat opstartproblemen na de release van een nieuwe versie van de Tool. Wij raden aan de Tool tot nader bericht niet te gebruiken. Excuses voor het ongemak.            
13 juni  Maandag 13 juni kan de MT+ wegens onderhoudswerkzaamheden de hele dag niet worden gebruikt.

 1 juni


Geplande update van de MT+ van 8 juni gaat niet door. Nieuwe projecten in 2016 binnen KA1 en KA3 kunnen daarom nog niet worden ingevoerd in de MT+. Wanneer de update wel wordt gerealiseerd, is nog niet bekend. 

 18 feb

KA1|KA2   

 MT+ Beneficiary Guide update (handleiding Mobility Tool v. 2.0)
 8 feb  
Wegens technische werkzaamheden is de MT+ tussen 10.00 - 12.30 uur niet bereikbaar.
15 dec  Door technische werkzaamheden zullen de Final Reports welke gesubmit zijn tussen 18 dec t/m 21 dec 2015 als 'Pending' blijven staan. Na deze werkzaamheden zullen de Final Reports worden verwerkt volgens de normale gang van zaken.
Alle andere acties die worden uitgevoerd in de MT+ zullen gewoon blijven werken. 
 8 dec Op 8 december is de Mobility Tool+ niet bereikbaar tussen 13.00 - 17.00 uur vanwege werkzaamheden rondom KA2-projecten van 2014.  
 3 dec Op 3 december vinden er werkzaamheden in de Mobility Tool+ plaats.
Door deze werkzaamheden kunnen sommige wijzigingen niet worden opgeslagen door het ontbreken van de 'save'-knop en blijven Participant Reports en Final Reports op 'Pending' staan.
De werkzaamheden zullen tot 4 december 8.00 uur duren.
 3 dec

Er is een werkgroep samengesteld van personen (uit heel Europa) in diverse onderwijsvelden die een aantal keren per jaar bijeen gaat komen (fysiek/digitaal). Samen met de leden van de Helpdesk in Brussel zullen ze zaken rondom de IT Tools bespreken. Voor deze werkgroep is een persoon per NA geselecteerd.
In deze werkgroep is er ruimte voor 'het veld' om zaken aan de orde te brengen mbt de IT Tools en mee te denken aan de oplossingen. Het is ook de bedoeling om de uitkomsten hiervan in het eigen land te verspreiden.
Op 3 en 4 november jl. is er een bijeenkomst van de werkgroep geweest. De belangrijkste punten mbt de Mobility Tool+:

 • OLS gaat geïntegreerd worden vanuit de Mobility Tool+. Wanneer precies is nog onbekend. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit in Call 2017.
 • Binnen een consortium staan de organisaties naast de hoofdaanvrager op 'Co-Beneficiary'. De mogelijkheid om de Contacts van de consortiumleden ook toegang tot het project te geven is in de maak.
 • Berichtgeving van Mobility Tool+: niet standaard bij elke actie, niet naar legal representative, niet bij acceptatie/weigering. Er komt alleen een bevestiging dat het report verstuurd is.
 • Documentatie: combinatie van tekst en (korte) video's English only. Indien deze beschikbaar zijn, komen deze op onze website te staan.

Het NA zal met regelmaat door de werkgroep op de hoogte worden gehouden van de zaken die er besproken worden en deze naar ons eigen veld communiceren.
Het is niet de bedoeling dat de werkgroep elke vraag uit het veld specifiek gaat beantwoorden. U kunt uw vragen/opmerkingen, volgens de normale procedure, aan Sandy Bertens (sbertens@cinop.nl) richten. Vervolgens zal er gekeken worden of de vraag/opmerking door zal worden gezet aan de Werkgroep IT Tools of gelijk kunnen worden beantwoord/afgehandeld.

 12 nov De Mobility Tool is weer bereikbaar 
 11 nov De Mobility Tool is op 11 november tussen 11.30 en 16.00 uur niet bereikbaar ivm onderhoud.
 30 sept

De Mobility Tool is weer online.

 28 sept Helaas is de pagina van de Mobility Tool momenteel niet beschikbaar. De Helpdesk is Brussel probeert de website zo spoedig mogelijk weer online te krijgen.
 18 sept

Optie ‘EU Mobility Total Grant (adjusted)’ verdwenen

In de Erasmus + 2015 projecten is de optie ‘EU Mobility Total Grant (adjusted)’ verdwenen.

Voor nu hierbij een alternatief. LET OP! Dit alternatief is alleen van toepassing indien er bij betreffende studenten afgeweken wordt van de hoogte zoals deze in de MT+ automatisch berekend wordt.


 29 juli

Momenteel is er in heel Europa een probleem met het genereren van het Final Report. Dit geldt zowel voor de projecten Erasmus+ als de  projecten Leonardo da Vinci. Tevens worden de emails mbt het invullen van de Participant Reports niet verzonden. Dit zal met terugwerkende kracht gebeuren als het systeem weer werkt.

Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

De officiële deadline van het indienen van het Final Report staat op 31 juli 2015. Hierna wordt de procedure (zoals in de aankondigingsmail is vermeld) in werking gesteld. Indien u de deadline voor het indienen van de eindrapportage overschrijdt, ontvangt u binnen 30 dagen na het verstrijken van de deadline een herinnering per mail....U krijgt vanaf het moment van de herinnering 30 dagen om de eindrapportage in de dienen....

Vanwege de huidige problemen hebben wij er begrip voor dat het FR niet voor deze deadline gesubmit kan worden. Wij verwachten daarentegen wel dat het FR voor de 2e deadline, welke vermeld zal worden in de remindermail, gesubmit zal worden.

 29 juni

Momenteel vinden er werkzaamheden plaats in de Mobility Tool+. Het kan dus voorkomen dat het langer duurt om gegevens te laden of dat u na bepaalde handelingen teruggezet wordt naar het beginscherm. Ook is ons gemeld dat de tekst 'The EUROPA server is temporarily unavailable. We apologise for any inconvenience this may cause you' te zien valt bij het invoeren van gegevens. Helaas hebben wij hier geen oplossing voor. Het is ons niet gemeld hoe lang deze werkzaamheden duren.

Door de bovengenoemde werkzaamheden kunt u met een inlogprobleem te maken krijgen. Het systeem heeft automatisch het inloggen een restart gegeven. Dit houdt in dat u in het inlogscherm aan de linkerkant opnieuw een domein moet selecteren (change domain). Het domein wat u altijd moet selecteren is 'External'.

 12 juni

Update: Verschillende aanpassingen zijn doorgevoerd in de Mobility Tool+. Hierdoor zijn er naast een aantal wijzigingen in lay out, ook een aantal problemen opgelost zoals de vertraagde status-update van de participant reports en het niet kunnen invoeren van nieuwe organisaties.

Helaas zijn de problemen met het budget nog steeds aanwezig. Oplossing hiervoor is om het werkelijk bedrag over te nemen in individuele Mobilities onder EU Mobility Tool Grant adjusted. Dit bedrag wordt dan rechtstreeks overgenomen in het tabblad Budget. Hierdoor heb je naast het bedrag wat automatisch berekend wordt, ook het werkelijk uitbetaalde bedrag staan. Ook komt het werkelijk bedrag in het totaal budgetoverzicht te staan.

 9 juni

Momenteel is men bezig met het vernieuwen/aanpassen van de Mobility Tool+. Hierdoor zijn een aantal bewerkingen in de Mobility Tool+ tijdelijk niet mogelijk. Zo kunnen er bijvoorbeeld geen nieuwe organisaties worden aangemaakt, kunnen de statussen van de participant reports niet worden aangepast en kunnen er inlogproblemen voordoen. Zodra er meer informatie ter beschikking is, of bovenstaande problemen opgelost zijn, zullen we dat laten weten.

 13 mei

Bij het invoeren van een Zero Grant-deelnemer worden bepaalde velden geblokkeerd als het vakje Zero Grant is aangevinkt.

Oplossing is om eerst alle velden in te vullen en als laatst het vakje Zero Grant af te vinken.

 13 mei

 Het Participant report:

 • Het Participant report wordt door een automatisch gegenereerde email op de laatste dag van de stage verzonden naar de deelnemer. Het is om die reden mogelijk dat deze email in de spamfilter terecht komt.
 • In het systeem van de Mobility Tool zit momenteel een vertraging. Dat betekent dat het een aantal dagen kan duren voordat het gesubmitte Participant report zichtbaar is en de status wordt aangepast. Op de laatste pagina van het Participant report kan de status (wel/niet gesubmit) gecontroleerd worden.
 • Gebruik voor het invullen van het Participant report altijd de laatste versie van Adobe.
 • Download het Participant report en sla deze op je eigen computer op. Vervolgens kun je het report openen, invullen en submitten.
 • Op onze website is een Nederlandse vertaling van het Participant report te vinden 
2 april        

Update: De error is opgelost. Alle participant reports zouden nu de juiste statusvermelding moeten hebben. Tevens zijn de participant reports met terugwerkende kracht weer in de Mobility Tool+ gezet, zodat de ingevulde gegevens weer te zien zijn.

Error 23 maart: Door een fout in het systeem werkt de update van de status van het Participant Report niet. Een deelnemer kan het report gesubmit hebben, terwijl dit niet in de MT+ te zien is. Als er op de uitgedraaide versie van de student 'submitted' staat, is het goed. De MT+ wordt, zodra de foutmelding is opgelost, weer bijgewerkt.

27 jan       Bij consortiums is er geen 'access to the project-knop'. Om leden van een consortium toegang te geven tot het project, moeten de betreffende personen aanmaken onder de naam van de hoofd-aanvrager aangemaakt worden. Op dit moment wordt er gewerkt aan de 'access to the project-knop' voor de consortiumleden.
27 jan Update: de budgetten in de Mobility Tool+ zijn aangepast

27 jan
Update: de Participant Reports zijn met terugwerkende kracht verzonden naar de deelnemers. Vanaf nu worden de Participant Reports automatisch op de laatste dag van de stage verzonden naar de deelnemers. Mocht deze datum wijzigen omdat de deelnemer eerder is teruggekomen, dan zal het Participant Report met terugwerkende kracht worden verzonden.
Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies
Cookies
 
Wat is een cookie?
Een cookie is een kleine hoeveelheid gegevens, die door een website op de computer van de bezoeker kan worden achtergelaten. Bij een volgend bezoek kan de website deze data weer uitlezen. Cookies zijn nooit toegankelijk voor andere partijen dan de partij die de cookie heeft geplaatst. Cookies van van deze website zijn veilig. Ze kunnen geen persoonlijke informatie verzamelen en zijn veilig voor uw pc, laptop, telefoon of tablet.
 
Welke cookies gebruikt deze website en waarom?
 
Social media
Facebook, Twitter en andere sociale netwerken moeten weten wie u bent om goed te kunnen functioneren.
 
Google Ananlytics
Wij houden uw gebruik van onze website anoniem bij ten behoeve van de gebruikerservaring.
 
Strikt noodzakelijk
Sommige cookies op deze website zijn strikt noodzakelijk en kunnen niet uitgeschakeld worden.
 
Cookies verwijderen of uitschakelen
Cookies kunt u altijd zelf via uw browser-instellingen verwijderen of uitschakelen. Uitleg over het aanpassen van de cookie-instellingen vind u onder Help in de meeste browsers. Let op: de meeste websites werken niet optimaal wanneer u cookies uitschakelt.